Visit Bergen Limburg

Visit Bergen Limburg

Vennen

Vennen

het Hart van de Maasduinen in Bergen Noord-Limburg is een prachtig natuurgebied met heuvels, duinen en vennen. Hier komt een rijkdom aan dieren voor, waaronder de Gladde slang, zandhagedissen, Nederlandse Landgeit en Charolais koeien. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in de vogelkijkhutten, waar ze onder andere kraanvogels, ganzen en eenden kunnen spotten.

Het gebied is bovendien belangrijk voor vleermuizen, buizerds en vlinders. De Europese Kraanvogel pronkt in het logo van het park. De bever is zeer zeldzaam, maar komt steeds vaker in het gebied voor.

Naast deze dieren kunt u in Nationaal Park De Maasduinen ook andere zeldzame dieren en planten tegenkomen, zoals de Nachtzwaluw die vooral in de schemer en nacht actief is, en de Buizerd die door het hele gebied voorkomt. Van de Nederlandse Dagvlinders komt 50 procent in het nationaal park voor, ofwel 33 soorten. Er zijn ook veel verschillende vogels te spotten, zoals kraanvogels, ganzen, eenden en nog veel meer. Vanuit de vogelkijkhutten kunt u prachtige opnames maken van deze vogels. Er zijn ook veel verschillende vennen en bossen in het gebied, waar deze zeldzame dieren en planten voorkomen.

 

error: Content is protected !!